Workshop för par

Nästa workshop 2024:

Preliminärt 21-22 september 2024 i Stockholm eller Uppsala.
(max 8 par).
8 500 kr/par.

11-12 maj 2024. Sandviken (Gävle).
8 500 kr/par. (Max 5 par.
FULLT!) 6 500 kr/par vid anmälan och betalning före 1 april.

4-5 november på Kärsögården, Stockholm.
5 500 kr/par. (Max 5 par). FULLT

3-4 februari 2024 på Kärsögården, Stockholm.
8 500 kr/par. (Max 8 par).

Anmälan till tomas.burvall@anod.se

eller ring mig på 070-2613086.

Jag bjuder helhjärtat in dig och din partner till en weekendworkshop.

I workshopen får du lära dig att hantera ”Imago-dialogen”, som är en struktur som hjälper till att se till att båda parter lär sig kommunicera på ett säkert sätt, med respekt för varandras olikheter.

 

Du har mycket ut av helgen om du vill lära dig mer om dig själv och relationen. Om ni vill bli återförälskade? Komma närmare varandra? Återfå lekfullheten eller bara unna er en helg i kärleken famn? Vissa par fortsätter med en uppföljningssession för att stabilisera säkerheten och kärleken de återupptäckte under workshopen.

 

Du kommer också att lära dig:

        Vad styr hur vi väljer partners (och varför vi aldrig blir kära i fel person).

        Stadierna i förhållandet och vad som krävs för att nå slutskedet där kärleken blir stöttepelaren och äventyret återvänder. (Egentligen behöver vi inte lära oss detta, vi behöver bara veta hur man tar bort några hinder.)

        Vad händer när vi fastnar i utmanande mönster och hur vi blir fri från dem.

        Hur man arbetar med det som ibland kan upplevas som oförenliga skillnader.

        Hur man återställer säkerhet och tillit till varandra.

        Kontakt och intimitet är en rytm. Hur man utökar toleransen för både intensiv och mindre intensiv kontakt.

        Och mycket mycket mer...

 

Tanken med workshopen (och även med Imago-terapi) är att nå en plats där man kan föra en Imago-dialog så snart som möjligt utan stöd av en terapeut. Att behålla lekfullheten och kontakten i relationen.

Viktigt att veta är att du i workshopen inte behöver dela något om din egen relation med de andra deltagarna. Jag kommer att dela en del historier från mitt egna liv. Jag ger exempel från situationer och relationer och vad som kan hända. Detta sker med värme och igenkännande. När ni som par övar och pratar med varandra får ni ett eget rum där dörren kan stängas.

Mer om helgen.
En parworkshop i imago relationsterapi är ett tillfälle för par att lära sig mer om sig själva, sin partner och sin relation. Imago relationsterapi är en metod som har utvecklats av psykologerna och paret Harville Hendrix och Helen Hunt i USA. Metoden bygger på forskning och erfarenhet av psykoterapi med par, och integrerar olika psykologiska perspektiv som kognitiv, systemisk, kommunikationsteoretisk och objektsrelationsteoretisk psykologi.

Imago betyder bild, och syftar på den omedvetna bilden vi har av den ideala partnern, som baseras på våra tidiga erfarenheter av relationer till viktiga personer i våra liv. Denna bild påverkar vilken partner vi väljer, hur vi reagerar på varandra och vilka konflikter vi hamnar i. Genom att bli medvetna om vår imago och vår partners imago, kan vi förstå varandra bättre, läka gamla sår och skapa mer kontakt och intimitet i relationen.

En parworkshop i imago relationsterapi består av föreläsningar, övningar, dialoger och reflektioner, som leds av certifierade imagoterapeuter. Par får möjlighet att utforska sin relationshistoria, sina behov och önskningar, sina konfliktmönster och sina styrkor. De får också lära sig ett centralt verktyg i metoden, den intentionella dialogen, som består av tre steg: spegling, validering och empati. Genom att använda denna dialog kan par lyssna på varandra utan att avbryta eller kritisera, bekräfta varandras upplevelser utan att hålla med eller motsäga, och visa förståelse för varandras känslor utan att ge råd eller lösa problem.

Fördelarna med att delta på en parworkshop i imago relationsterapi är många. Par kan:

En parworkshop i imago relationsterapi är en investering i sig själv, sin partner och sin relation. Det är en kärlekshelg som kan förändra livet.