Workshop för par

Workshop "Kom lite närmare" för par 2022, Stockholm.
https://www.vitavera.se/product.html/helgworkshop-for-par-kom-lite-narmare

Om du vill att bilen ska fortsätta att fungera lämnar du in den på service och för bok över allt som görs. Samma sak är det med relationen. Du ser över den med jämna mellanrum. Är den okej? Måste jag kolla över något? Är det något som har börjat kärva? Om det har det så är det bättre att kolla upp det innan det blir värre. Bilen eller relationen kan inte gå så långt om det börjar kärva. Kanske ett läckage har uppstått och måst repareras. Oljan måste bytas. Kylarvätskan måste fyllas på annars kan det gå hett till. Det vet vi ju.

Så hur gör vi då? Hur fyller man till exempel på kylarvätska i en relation? Ett sätt är att lära sig att lyssna med förståelse och engagemang. Det är inte lätt för vem har lärt oss om relationer. I skolan fanns det många ämnen men inte om det viktigaste, att leva med den man älskar. .. och så leve de lyckliga i alla sina dar… ja eller inte. Vi vet att så funderar det inte, men hur ska vi göra?

Om du och din partner kan fylla på kylarvätska med jämna mellanrum så kommer ni kunna ta upp och ta tag i svårare saker utan att det behöver betyda att motorn skär sig. Nej den kanske hackar en lite stund för att sedan känna sig i bättre form än någonsin.

Tipset är att man kollar till bilen lite varje vecka och sedan en större koll en gång i månaden. Utöver det så behöver man kanske hjälp för att kolla att allt är som det ska en gång i kvartalet eller halvåret. Och det som gäller bilen gäller också relationen.