Parterapi

Imago is two souls talking to each other

Det finns många orsaker till att gå i samtalsterapi. Ibland tappar vi bort oss själva och hur vi egentligen är där vi är. ”Varför bråkar vi om det här igen?” Hur kom vi hit? Vi som var så kära?”

Jag som terapeut hjälper er att komma vidare. Att hitta kontakten och skapa trygghet igen. Däremot kommer ni inte att få många råd och tips för jag vet att ni har svaren med er. För att hitta rätt i denna värld av lite tid och mycket stress kan det behövas någon som ställer frågorna och hjälper er att hitta svaren. Ni kommer däremot att få verktyg för en stabil och kärleksfull relation.

För att ni verkligen ska få ut det ni vill och behöver är förtroende till terapeuten viktig. Det har forskning visat. Därför får ni tid att berätta var just ni och du är i livet och vad ni önskar av relationen. Vi pratar vidare om hur vi kan gå vidare tillsammans.

Imago. Kärlekens terapi är grunden för parsamtalen. Imago är en terapiform som uteslutande fokuserar på relationen mellan dig och din partner. Jag som terapeut hjälper er att återfå kontakten på en djupare nivå för att sedan guida er vidare. Det som kan vara läskigt är att mycket av det som jag blir triggad av beror på mig och inte min partner. Vi använder de överlevnadsinstinkter vi lärt oss genom åren. Tyvärr så fungerar de inte lika bra nu när vi är vuxna som när vi var barn. När vi tillsammans tittar på vad de står för och ser att de även finns i vår partner fördjupas empatin och vi kan komma vidare.

Imago skapar en trygghet att växa i och utvecklar vår parrelation. Vi kan fortsätta vår relation i medvetenhet.