Samtalsterapi

Samtalsterapi

Då och då tar livet en oväntad sväng och vi hamnar i kris och känner oss vilse. Det kan vara efter att någon kär gått bort, men kan även vara för att du jobbat för hårt och fått en utmattningsdepression. Orsakerna kan vara många. Att då söka hjälp är inte som man tyckte förr. Att det var konstigt att gå till en terapeut. Nu är det via forskning visat att du kan få mycket hjälp att reda ut problem och hitta en väg framåt.

Kom ihåg att det spelar ingen roll vilka förfärliga saker du varit med om eller misstag du gjort. Du kan återuppfinna dig igen och igen. Har livet gått åt skogen så kan vi tillsammans återfinna dig. Du kan komma fram till nya saker du inte visste om dig själv och fatta nya beslut som tar dig ut på nya vägar som leder till outforskade platser. Det kan vara inom dig eller utanför dig.

Om du har hjärtesorg av någon anledning. Kanske för att din kärlek lämnat dig. Kanske för att någon du älskar gått bort eller vidare. Det som enkelt sägs är att ”get over it”, ”kom över det”. Problemet är att det är oftast inte bara den personen som lämnar ett tomrum i hos oss. Det är även vad den personen stod för, gemensamma vänner, drömmarna, framtiden, fotona på väggen och kanske identiteten. Inte konstigt att vi blir deprimerade. Innan vi förstår vad som skapat alla dessa tomrum kan det vara mycket svårt att komma vidare och ofta tar det lång tid. Det kan bli enklare att förstå varför det gör ont på många plan och varför det tar tid att komma vidare om du ser helheten. De är ofta bra att ta hjälp till det. Det kan lindra smärtan och göra det något lättare att ta nästa steg därifrån.